När glasögon inte fungerar

Trots att glasögon är ett fantastiskt hjälpmedel som underlättar otroligt mycket för en stor del av vår befolkning, så finns det situationer där glasögonen gör mer skada än nytta

Vid utförande av olika sporter så kan glasögonen vara i vägen. Spelar du ishockey har du ju till exempel en hjälm med visir på sig. Att ha glasögon under detta visir kan vara väldigt skadligt om du råkar bli tacklad eller få ett slag över visiret. Inte bara kan glasögonen då bli krossade, utan ditt ansikte får inte heller det optimala skydd som hjälmen och visiret ska ge dig. På grund av detta väjer många hockeyspelare då att istället använda linser och detta är en av de stora anledningarna till att man inte så ofta ser en hockeyspelare med glasögon. Under hockey-VM som du kan läsa mer om på vmhockey.se kommer du säkert kunna märka detta. Även när man spelar till exempel basket eller fotboll väljer många att lägga glasögonen vid sidan, men då allra mest för risken att glasögonen ska gå sönder.

Ska du till exempel bada utomhus eller på ett badhus så är det många som väljer att lägga glasögonen åt sidan. Detta för att de kan förstöras, samt att du med otur kan råka tappa dem. Dessutom så gör de ingen större nytta när de blir blöta, utan du måste då ständigt torka av dem för att få ett klart synfält.

Den stund på dygnet då nog alla väljer bort sina glasögon är på kvällen när man ska sova. De flesta har nog någon gång varit med om att råka somna med sina glasögon på. Dock r chansen stor att man råkar lägga sig på dem och de krossas ganska stor. Sen är du ju inte heller i behov av perfekt syn när du ska sova. Förvara då dina glasögon på sängbordet så att du enkelt kan nå dem när du vaknar och ska påbörja din dag.