Billiga bågar

Det är ingen nyhet att bågar kan kosta flera tusen kronor – speciellt om man vill ha de snyggaste och det kändaste märket. Tillsammans med de slipade glasen kan de nya glasögonen kosta uppåt 5000 kronor, pengar som man gärna hellre lägger på annat, eller sparar. Som tur är finns det oftast billiga bågar att hitta om man vet vart man ska leta. Ibland är det till och med lättare än att gå ner till butiken. De bästa och billigaste bågarna finns nämligen online. Här hittar du nämligen modeller av en mängd olika typer och prislappar, allt för att du ska få tag på ett par bågar som passar dig.

Hitta billiga bågar online
För att hitta billiga bågar är det många som tar sig till butiker där det inte finns några märkesbågar och gärna lite plastigare varianter av populära former. Men det blir aldrig riktigt samma sak att skaffa en plastig båge istället för en ordentlig. Även om priset är två för en. De bästa bågarna och de billigaste hittar man istället oftast på nätet. Genom att beställa bågarna utanför de vanliga butikerna kan man pressa priserna massor. Det finns sidor där glasögonen som vanligtvis kostar sammanlagt 5000 kr i butik istället kostar 3000 kr vilket gör att man spara hela 2000 kronor. När man beställer bågar online måste man veta vilken typ av synfel man har då man fyller i detta för att få rätt glas i bågarna. Vissa onlinebutiker för glasögonbågar sätter inte i glas. De skickar bågarna sedan får man få med dem till en glasögonbutik och be dem fixa glas i de nya bågarna. Detta tar längre tid men kan vara värt det. Om du köpt bågar utan glas online var försiktig när du ber butiker om glasen, vissa kräver att du även köpet bågar från dem så ge inte upp om en butik säger nej – nästa kan mycket väl vara mer intresserade av dina pengar.

Märkesbågar är inte alltid de bästa
Det finns massor av märkesbågar och det känns fantastiskt att ha Hugo Boss eller Rayban synas på bågarna. Däremot kan även dessa bli fel. De flesta märken har en distinkt stil och ibland passar inte dessa stilar med ens ansiktsform eller utseende. Bli därför inte förblindad av märken utan istället stilen och kvalitén. Ibland kan man hitta ett mindre känt märke som passar bättre – och är därmed billigare än de man tänkt köpa.

Något du kan göra om du ändå vill köpa bågar av ett visst märke är att titta på modeller ifrån tidigare säsonger. Ofta säljs dessa till ett rabatterat pris och du kan då göra riktiga fynd. Ofta liknar dessa till stor del de nya bågar som finns för året, eftersom en designer ofta håller sig till en och samma stil.

Vet du inte alls vilka bågar du ska välja så kan du om du besöker en butik som säljer glasögon få god hjälp med att hitta en modell som passar både ditt ansikte och din budget. Ett bra tips kan även vara att ha med dig en vän som kan vara smakråd vid ditt inköp. Ska du antingen köra på ett säkert kort eller chansa på ett par bågar som sticker ut ur mängden?